LINK 1

ΕΝΑΛΑΓΕΣ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Ολυμπιακός Ν.Λιοσίων - Φωστήρας Ηλιούπολης 6-3 (Κύπελο)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΙΟΣΙΩΝ, 3-0 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΝ ΦΩΣΤΗΡΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Σε ένα πραγματικά απίστευτο ματς, που όσοι το παρακολούθησαν θα το θυμούνται για πολλά χρόνια, ο Ολυμπιακός Λιοσίων κατάφερε στη διαδικασία των πέναλτι να αποκλείσει τον Φωστήρα Ηλιούπολης και να βρεθεί στους 16 του κυπέλλου της ΕΠΣΑ.

Το ματς είχε συγκλονιστική εξέλιξη, με μορφή του αγώνα τον Μιχάλη Κουρουπάκη. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού αναδείχτηκε αρχικά μοιραίος, αφού από δικά του λάθη το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, αλλά εκεί αναδείχτηκε ήρωας, αφού αυτός στην εκπνοή κράτησε όρθια την ομάδα του και την οδήγησε στα πέναλτι όπου και πήρε την πρόκριση.
Οι φιλοξενούμενοι του Παύλου Κυριακουλέα ήταν ανώτεροι σε όλο το ματς, και παρόλο που έφτασαν μια ανάσα από μια επική ανατροπή, τελικά γνώρισαν τον αποκλεισμό, αφού κυριολεκτικά επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών μεταξύ των οποίων και δύο δοκάρια, από το 1ο λεπτό μέχρι και την διαδικασία των πέναλτι.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 5' όταν ο Κοτούλιας εκτέλεσε φάουλ και ο Κυριάκης με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με την κεφαλιά του Βουλτσίδη στο 11' να κοντράρει και να βρίσκει το δοκάρι, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Φάρου στο 30' Κόντρα στη ροή του ματς, στο 33' ο Αθανασιάδης σέντραρε και ο νεαρός Λαμπρόπουλος με έξοχο πλασέ έκανε το 2-0, και στο 45' ο Πουρσανίδης με δυνατό σουτ έκανε το 3-0.
Ο Παύλος Κυριακουλέας με την έναρξη του 2ου μέρους έκανε 3 αλλαγές, και η κίνηση του αυτή φάνηκε να αποδίδει. Στο 49' από κόρνερ του Φάρου ο Βουλτσίδης έπιασε κεφαλιά και Κουρουπάκης απέκρουσε, αλλά ο Γιαννακόπουλος που ακολουθούσε από κοντά μείωσε σε 3-1. Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά και οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν, αλλά και τους γηπεδούχους βρίσκοντας πολλούς χώρους να έχουν τις δικές τους ευκαιρίες. 
Στο 79' από μεγάλο λάθος του Κουρουπάκη ο Φάρος σε κενό τέρμα δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-2, και τελικά στο 90+3' ο Φωστήρας έφερε το ματς στα ίσα όταν ο Ποντικάκος σούταρε από μακριά, ο Κουρουπάκης έκανε λάθος υπολογισμό και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το 3-3.
Στην παράταση οι γηπεδούχοι στο 100' έμειναν με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Κυριάκη με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφού με βάση το φ.α. εξύβρισε τον διαιτητή. Στο 120' ο Φωστήρας είχε την πιό μεγάλη ευκαιρία να πάρει την πρόκριση, όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κυριαζή από τον Κουρουπάκη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φάρος, αλλά ο Κουρουπάκης με εκπληκτική επέμβαση απέκρουσε, στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.
Εκεί η παροιμιώδης αστοχία του Φωστήρα συνεχίστηκε, αφού και τα τρία πέναλτι που εκτέλεσε κατέληξαν άουτ, και ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση.
Αναλυτικά η εξέλιξη των πέναλτι:
Κάιδος: 1-0
Γιαννακόπουλος: Αουτ
Γεωργιάδης: 2-0
Φάρος: Αουτ
Κοτούλιας: Απόκρουση Ντόνι
Βουλτσίδης: Αουτ
Βιτωράτος: 3-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΙΟΣΙΩΝ: Κουρουπάκης, Πασσαδάκης (76' Γκελασβίλι), Ζέρβας (56' Βιτωράτος), Καπούλας, Κυριάκης, Καραμπίνης, Λαμπρόπουλος (72' Γεωργακόπουλος), Κοτούλιας, Αθανασιάδης (46' Κάιδος), Γεωργιάδης, Πουρσανίδης.
ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: Ντόνι, Παπίγκου, Ποντικάκος, Ασωνίτης, Βουλτσίδης, Γιαννακόπουλος, Τσαπούρας (46' Μαλάι), Βενέτι (78' Σάχου), Κουτσοβέλης (46' Κυριαζής), Φάρος, Κωστελέτος (46' Αίβάζης).

πηγή : 
Ρεπορταζ Ζαχάκης Θανάσης