LINK 1

ΕΝΑΛΑΓΕΣ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ


ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ



 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ν.ΛΙΟΣΙΩΝ - ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ  22/12/2019


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ν.ΛΙΟΣΙΩΝ  2019
Ο 27χρονος ακραίος αμυντικός που πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον Ασπρόπυργο, τα βρήκε σε όλα με τους ανθρώπους των «ερυθρόλευκων» αποτελώντας μια από τις πιο ουσιαστικές προσθήκες των τελευταίων χρόνων. Ο Τσουκαλάς που μεγάλωσε στην περιοχή των Λιοσίων πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο στην Γ’ Εθνική με τη φανέλα του Ασπρόπυργου κάνοντας πρωταθλητισμό με τη φανέλα του συλλόγου από τη Δυτική Αττική.Μεταξύ άλλων ο Τσουκαλάς έχει περάσει από Αστέρα Βλαχιώτη, κάνοντας επίσης πρωταθλητισμό, Ηράκλειο, Χαλκίδα, Πανσερραϊκό, Φωκικό ΑΕΚ μετρώντας επτά συμμετοχές στην Σουπερ Λιγκ με τη φανέλα της Ένωσης και τον Απόλλωνα Σμύρνης.Η επιστροφή του Τσουκαλά στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά έρχεται μετά από 11 χρονια καθώς την τελευταία φορά που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα η ομάδα άνηκε στην Δ’ Εθνική.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ
Προσωπικές πληροφορίες
Πλήρες όνομαΣωκράτης Τσουκαλάς
Ημερομηνια γεννησης7 Ιουλίου 1992 (ηλικία 27 ετών)
Τόπος γέννησηςΑθήνα , Ελλάδα
Υψος1,80 μ. (5 ft 11 in)
Θέση παιχνιδιούΔεξιά πίσω
Πληροφορίες για τους συλλόγους
Τρέχουσα ομάδα
Άστερας Βλαχιώτη
Νεανική σταδιοδρομία
-Απόλλων Σμύρνη
-Ατρόμητος
-Ολυμπιακός Νέων Λιοσίων
-ΑΟ Περιστέρι FC
-Παλέρμο Primavera
Ανώτερη σταδιοδρομία *
ΧρόνιαΟμάδαΕφαρμογέςGls )
2009-2010ΑΟ Περιστέρι FC26(2)
2010-2011Παλέρμο0(0)
2011-2014ΑΕΚ Αθηνών20(1)
2012-2013Απόλλων Σμύρνη 9(0)
2014Φωκίκος0(0)
2015Πανσέραικος
2015ΑΟ Χαλκίδα
2016Σπάρτη
2016ΑΕ Ηρακλείου
2016Άστερας Βλαχιώτη5(1)




ΗΡΑΚΛΕΙΟ
 ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ   2016Το ΔΣ της ΑΕ Σπάρτης ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Σωκράτη Τσουκαλά.Ο Τσουκαλάς είναι 24 ετών (7/07/92) έχει ύψος 1,78 και είχε δύο γεμάτες χρονιές με την ομάδα της ΑΕΚ. Στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2011 ήταν παίκτης της Παλέρμο.
ΑΕΚ

ΑΕΚ  2011 - 2014
O πρώην αμυντικός της Ένωσης μίλησε αποκλειστικά στο aek-live.gr και στον Θανάση Παρασχούδη και αναφέρθηκε στην ΑΕΚ των οικονομικών προβλημάτων, για την εμπειρία που αποκόμισε όντας ποδοσφαιριστής της ομάδας, έσταξε μέλι για Μανόλο Χιμένεθ και Τραϊανό Δέλλα ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια δηλώνοντας την ανυπομονησία του για την ανέγερση του νέου «Ναού». 
Ο Σωκράτης Τσουκαλάς αγωνίστηκε στην ΑΕΚ από το 2011 έως το 2014. Μέτρησε 20 συμμετοχές με τον Δικέφαλο αετό στο στήθος και ένα γκολ. Την πρώτη του εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα την πραγματοποίησε στον τελευταίο Ευρωπαϊκό ματς της ΑΕΚ πρώτου υποβιβαστεί στη Γ΄ εθνική κατηγορία. Στον αγώνα με την Στουρμ Γκρατς όπου η Ένωση είχε αποχαιρετήσει την διοργάνωση με νίκη 1-3 επί των Αυστριακών ο Τσουκαλάς είχε περάσει ως αλλαγή. Στη συνέχεια είχε δοθεί δανεικός για να επιστρέψει τη σεζόν 2012-2013 η οποία είναι και η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ένωσης, λόγω του υποβιβασμού. Ο 20χρονος τότε Τσουκαλάς δεν θέλησε να εγκαταλείψει την αγαπημένη του ΑΕΚ στα τάρταρα της Γ΄εθνικής, δεν πήδηξε από το καράβι του Τραϊανού Δέλλα και βοήθησε και αυτός με τον τρόπο του στην επιστροφή της ΑΕΚ, στις μεγάλες κατηγορίες. Τρια χρόνια μετά ο Σωκράτης Τσουκαλάς μιλάει για τις εμπειρίες που γέμισε στο πέρασμά του από την ΑΕΚ, υμνεί παλιούς συμπαίκτες του, σχολιάζει τη νέα προσπάθεια που γίνεται στην Ένωση αλλά και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα λόγια του πρώην αμυντικού της Ένωσης:
  1. Που αγωνίζεσαι φέτος;
Από πέρσι αγωνίζομαι στον Αστέρα Βλαχιώτη. Ανεβήκαμε από το Ά τοπικό στη Γ’ εθνική. Φέτος θα διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε, έχουμε πολύ καλή ομάδα και θέλουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται.
  1. Στόχος της ομάδας δηλαδή είναι η Β’ εθνική;
Κρυφά-κρυφά ναι, είναι και η Β’ εθνική, βέβαια υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες στο πρωτάθλημα, είναι η Καλαμάτα ο Πανηλειακός αλλά και εμείς έχουμε δυνατό σύνολο καθώς διατηρήσαμε έναν κορμό από πέρσι και κάναμε και μερικές ποιοτικές προσθήκες φέτος.
  1. Φέτος θα αγωνιστείς πάλι στη Γ’ εθνική. Θέλω να μου πεις πως είναι να αγωνίζεσαι στη Γ’ εθνική με την ΑΕΚ και πως τώρα; Ποια είναι διαφορά;
Εντάξει δε μπορούμε να συγκρίνουμε την ΑΕΚ με βάση την ομάδα που αγωνίζομαι αυτή τη στιγμή. Η ΑΕΚ είναι από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδος. Καταλαβαίνεις πως υπάρχει μια άλλη βαρύτητα με την φανέλα. Εγώ όταν αγωνιζόμουν δεν το έβλεπα ότι παίζω στη Γ΄εθνική αλλά στην ΑΕΚ. Προσπαθούσα να κάνω επαγγελματικά τη δουλειά μου. Θέλαμε να βγάλουμε την ομάδα και τα καταφέραμε. Βέβαια υπήρχε και διαφορά στο μπάτζετ σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες αλλά και σε θέματα οργάνωσης. Επίσης είχαμε στην ομάδα παίκτες με παρουσία στην Α έθνική και ξένων πρωταθλημάτων. Διαθέταμε και ένα μεγάλο όνομα από πίσω για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό του κ. Μελισσανίδη.
  1. Όταν είδες την ΑΕΚ να αγωνίζεται και πάλι στο Europa League, θυμήθηκες το ντεμπούτο σου, που είχε γίνει σ’ έναν ανάλογο αγώνα;
Το θυμήθηκα στα προκριματικά. Εγώ είχα αγωνιστεί στο τελευταίο παιχνίδι της ΑΕΚ στο EUROPA LEAGUE με την Sturm Graz. Έφερα λίγο τις αναμνήσεις στο μυαλό μου και το σκέφτηκα τότε.
  1. Πρόλαβες την ΑΕΚ σ’ όλες τις εκφάνσεις της. Θέλω να μου πεις τα συναισθήματα που είχες όταν φορούσες την φανέλα αυτής της ομάδας.
Την χρονιά που έπαιξα στην Ευρώπη ήταν διαφορετική για μένα καθώς δούλεψα πρώτη φορά επαγγελματικά. Είχα προπονητή τον κ. Χιμένεθ. Σπάνια συναντάς στην Ελλάδα τέτοιους ικανούς προπονητές. Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε εκείνη ευκαιρία. Υπήρχαν πολλοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές σ’ εκείνη την ομάδα. Παίκτες τους οποίους θαύμαζα και βρέθηκα ξαφνικά στα ίδια αποδυτήρια μ’ αυτούς. Για παράδειγμα ο Δέλλας, ο Λυμπερόπουλος, παιδιά που σε βοηθούσαν πάρα πολύ. Ήμουν πολύ τυχερός.
  1. Αγωνίστηκες σε ντέρμπι και με Παναθηναϊκό και με Ολυμπιακό. Θέλω να μου περιγράψεις την ένταση και το πάθος που επικρατεί σ’ αυτά τα ντέρμπι. Υπάρχει φόβος ή αγωνία; Πως είναι πριν το παιχνίδι, μετά απ’ αυτό;
Να σου πω σ’ αυτό το σημείο πως εκτός από αυτά τα ντέρμπι εκείνη τη χρονιά σ’ όλα τα ματς υπήρχε ένα άγχος γιατί θέλαμε να μαζέψουμε βαθμούς, ειδικά στο δεύτερο γύρο που έκανα και τις περισσότερες συμμετοχές. Κάθε βαθμός ήταν πολύτιμος. Υπήρχε άγχος και πίεση. Έπρεπε να βγει η ΑΕΚ απ’ αυτό το αδιέξοδο. Παίζαμε με τον Παναθηναϊκό, έλεγα οκ εντάξει Παναθηναϊκός αλλά πρέπει να μπούμε μέσα να παλέψουμε και να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Είτε ήταν με τον Παναθηναϊκό είτε με τον Ολυμπιακό είτε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Να πούμε και ότι τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός, αν εξαιρέσουμε τα 2 τελευταία χρόνια που ανέβηκε και η ΑΕΚ αλλά και ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός είχε χτίσει μια αυτοκρατορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολλές ομάδες διάλεγαν να μην «χτυπήσουν τον Ολυμπιακό», προτιμούσαν να κρατήσουν δυνάμεις για τα επόμενα παιχνίδια.
  1. Υπήρξες συμπαίκτης με τον Μιχάλη Παυλή, ένα παιδί της ΑΕΚ. Ήταν ένας παίκτης που ταλαιπωρήθηκε από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Θέλω να μου περιγράψεις το πάθος αυτού του παιδιού. Βλέποντας τον Παυλή να αγωνίζεται με τόσο πάθος, έπαιρνες και συ κουράγιο και δύναμη; Έλεγες στον εαυτό σου αφού παλεύει αυτός, μπορώ να μπω και εγώ να παλέψω για την ομάδα;
Πρώτα απ’ όλα βγάζω το καπέλο στον Μιχάλη και όχι μόνο εγώ αλλά όλα τα παιδιά και άλλα που δεν ήταν στην ομάδα. Γιατί αν εγώ έκανα μια προσπάθεια ο Μιχάλης κατέβαλλε την τριπλή λόγω του προβλήματος που είχε. Ο Μιχάλης αγαπούσε την ομάδα, ήταν ΑΕΚ από μικρό παιδί, έπαιζε για την φανέλα. Είχε έναν λόγο παραπάνω να αγωνιστεί. Έβαλε την ΑΕΚ πάνω από την ίδια του την υγεία. Απ’ όσο γνωρίζω σήμερα βρίσκεται στα τμήματα υποδομής της ομάδας και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό.
  1. Όπως ανέφερες και συ πριν υπήρξες συμπαίκτης με Λυμπερόπουλο, Δέλλα. Εγώ θα προσθέσω και τον Γκούντγιονσεν. Παρόλο που στην ΑΕΚ δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα λόγω σοβαρού τραυματισμού κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την καριέρα ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή. Τι παίρνεις από μια τέτοια προσωπικότητα;
Είχα την τύχη στα αποδυτήρια να κάθομαι δίπλα του. Μάλιστα τον βοηθούσα πολλές φορές με την μετάφραση προκειμένου να συνεννοηθεί. Αν τον συναντήσει κανείς θα πει ότι είναι ένας απλός άνθρωπός. Πολύ απλός. Το γεγονός ότι είχε αγωνιστεί για παράδειγμα στην Τσέλσι ή στην Μπαρτσελόνα δεν τον καθιστούσε απρόσιτο. Αγαπούσε αυτό που έκανε, ήρθε για να βοηθήσει την ΑΕΚ, αλλά στάθηκε άτυχος  γιατί πάνω στο σημείο το οποίο ανέβαινε αγωνιστικά, τραυματίστηκε. Για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή θα ήταν δύσκολο. Ήταν και σε μια ηλικία στα 32 αν θυμάμαι καλά που είναι δύσκολο να επανέλθεις μετά από τέτοιους τραυματισμούς.
  1. Να φτάσουμε στο σημείο όπου η ΑΕΚ ηττάται από τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ. Θέλω να μου περιγράψεις την κατάσταση μετά από αυτή την ήττα μέχρι και τον αγώνα στο Περιστέρι. Ακούστηκαν διάφορα. Ότι μετά από τον συγκεκριμένο αγώνα, οπαδοί της ΑΕΚ χτύπησαν παίκτες, κάποιοι ποδοσφαιριστές έφυγαν από το γήπεδο δυο ώρες μετά. Όλα αυτά ήταν η αλήθεια ή υπήρχε μια δόση υπερβολής από τους δημοσιογράφους;
Πρώτα απ’ όλα θα στα πω έξω από τα δόντια, επειδή είμαι αληθινός άνθρωπος. Εκείνο το βράδυ βίωσα την πιο άσχημη στιγμή στην ιστορία της ΑΕΚ. Πιστεύω ότι αυτή η πτώση της ΑΕΚ δεν ήταν τυχαία. Κάτι κρυβότανε από πίσω. Τα χρέη; Τι να πω δεν ξέρω. Ίσως ήταν κάποιο είδος σχεδίου να πέσει η ομάδα και να ξεχρεώσει. Το τι έγινε νομίζω ξέρουμε πολύ καλά όλοι. Όλα είναι καταγεγραμμένα.  Μέσα στα αποδυτήρια δεν μπήκε κάποιος να μας πειράξει. Βέβαια στα τηλέφωνα μας υπήρχαν κάποιες κλήσεις με πολλές ύβρεις προς το πρόσωπό μας και απειλές. Εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Ειδικά ακόμη και σήμερα πολλοί άνθρωποι από την ομάδα της  ΑΕΚ αλλά και από αρκετό φίλαθλο κόσμο δέχομαι μόνο θετικά σχόλια. Πάντως όπως και να έχει βιώσαμε την χειρότερη ημέρα της ΑΕΚ. Δεν περίμενα ότι θα το ζήσουμε. Η εβδομάδα που ακολούθησε με τον Ατρόμητο πιστεύω πως ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ακόμα και τότε μας είχαν πει ας έρθει να παίξει όποιος θέλει, δηλαδή αν κάποιος νιώθει πως απειλείται η ζωή του καλύτερα ας μην έρθει!

  1. Μετά από εκείνο το καλοκαίρι και ενώ όλοι γνωρίζουν πως η ΑΕΚ θα υποβιβαστεί κατ’ ευθείαν στη Γ’ εθνική εσύ μένεις στην ομάδα παρά το γεγονός ότι είχες προτάσεις από Super League. Τι ήταν αυτό που σε κράτησε στην ομάδα; Ήσουν από τους λίγους που το έκανε. Κάποιοι συμπαίκτες σου δεν διάλεξαν τον δύσβατο δρόμο.
Είδα ένα όραμα στην ΑΕΚ, δημιουργούνταν κάτι διαφορετικό. Ήταν δυο χρόνια υπομονής. Το ότι έμεινα στην ΑΕΚ για μένα έπαιξε καθοριστικό ρόλο η παρουσία του κ. Δέλλα ως προπονητής και του κ. Λυμπερόπουλου ως τεχνικού διευθυντή. Ήταν καθοριστικός ο ρόλος τους που έμεινα στην ομάδα της ΑΕΚ. Επίσης αισθανόμουν υπεύθυνος για την κατάσταση που βρισκόταν η ΑΕΚ. Πίστευα πολύ στον εαυτό μου και ευελπιστούσα πως μπορώ να την βοηθήσω να βγει από αυτή την κατάσταση.
  1. Πριν αγωνιστείς στην ΑΕΚ βρισκόσουν στην Ιταλία και στη Παλέρμο. Τι ήταν αυτό που σ’ έκανε να επαναπατριστείς; Σε ρωτάω γιατί όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση που έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολλοί συνάδελφοί σου ονειρεύονται καριέρα στο εξωτερικό.
Εκείνη την χρονική στιγμή είχα προτάσεις από τον Πανιώνιο και την ΑΕΚ. Επέλεξα την ΑΕΚ επειδή συμμετείχε και στην Ευρώπη, ήταν ένα έξτρα κίνητρο. Έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα έχω μεγαλώσει με την ΑΕΚ, την έβλεπα στην τηλεόραση, γνώριζα το μέγεθός της, γνώριζα ποιοι παίκτες αγωνιζόταν σ’ αυτή. Έτσι διάλεξα να επιστρέψω για να αγωνιστώ στο κορυφαίο επίπεδο και την Ευρώπη και δεν προτίμησα να αγωνιστώ σε μια κατώτερη κατηγορία της Ιταλίας. Είχα επαφές με τον κύριο Γκρέταρσον. Αυτός ήταν ο τεχνικός διευθυντής τότε και μου είπε πως η ομάδα είχε ανάγκη από νέους Έλληνες. Έτσι πήρα την απόφαση να επιστρέψω.
  1. Πριν περάσουμε στο σήμερα και προτού μου σχολιάσεις τη σημερινή εικόνα της ομάδας θέλω να μου πεις, την χρονιά που η ομάδα υποβιβάστηκε, τα πράγματα ήταν στα αλήθεια τόσο τραγικά; Σε ρωτάω γιατί γράφεται πάντα κάτι παραπάνω.
Το ότι γράφεται κάτι παραπάνω είναι αλήθεια. Όμως εκείνη τη χρονιά στην ΑΕΚ και ειδικά προς το τέλος δε νομίζω πως υπήρχε διοίκηση. Παίκτες και προπονητές παλεύαμε μόνοι μας. Ήταν ελάχιστα τα χρήματα που πήραμε τότε και αυτά ερχόντουσαν από επιφανείς επιχειρηματίες, όπως ο κ. Φωτίου από την Ελβετία. Χάθηκαν πολλά χρήματα, καταστάσεις τραγικές με τα ενοίκια των σπιτιών. Υπήρχαν παιδιά που δεν είχαν εξασφαλισμένο ούτε το φαγητό τους.
  1. Υπήρξε η στιγμή που σκέφτηκες να τα παρατήσεις;
Τον Γενάρη ήμουν κοντά στην έξοδο από την ομάδα. Τότε με κράτησε ο κύριος Λίνεν στην ομάδα. Μου υποσχέθηκε ότι θα παίξω και πράγματι έγινε. Και να ήθελα μετά τον Ιανουάριο δεν γινόταν γιατί είχαν κλείσει οι μεταγραφές. Ήξερα ότι έπρεπε να μείνω και να παλέψω. Ήμουν 20 χρονών τότε. Ήθελα να βοηθήσω  την ομάδα. Δεν μου πέρασε από το μυαλό να τα παρατήσω. Πιστεύω κανείς μας δε το σκέφτηκε. Παρόλο που δεν πληρωνόμασταν.
  1. Είσαι στα 25 σου πλέον. Τι σκέφτεσαι για το μέλλον. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου;
Όπως σου είπα και πριν τα λέω έξω από τα δόντια. Ήταν επιλογή μου να παίξω στην Γ’ εθνική. Είχα προτάσεις και από Β’ εθνική. Πέρσι όμως διάλεξα να πάω στο τοπικό γιατί δε δέχομαι σαν Σωκράτης, σαν ποδοσφαιριστής, αυτό είμαι δεν κάνω κάτι άλλο, να αγωνιστώ σε επαγγελματικό επίπεδο για 200, 300 ευρώ, δεν θα άφηνα ποτέ τον εαυτό μου. Δόξα τω θεώ η ομάδα που αγωνίζομαι έχει μια οικονομική υγεία ο πρόεδρος ο κ. Μαλιατάκος αγαπά πολύ το ποδόσφαιρο, θέλησε να επενδύσει πάνω στο ποδόσφαιρό και τυχαίνει να είναι και ΑΕΚτσής. Έρχεται στο γήπεδο, βοηθάει την ομάδα.
  1. Τώρα σαν φίλος της ΑΕΚ. Πως βλέπεις την ομάδα; Θα συνεχίσει να ανεβαίνει;
Αρχικά βλέπω μια τελείως διαφορετική ΑΕΚ με αυτή που έζησα εγώ. Το πρώτο χρόνο που ήμουν στην ομάδα ήταν πολύ καλά, δούλεψα με καλούς προπονητές όπως με τον κ. Χιμένεθ και τον κ. Κωστένογλου, βέβαια δεν πρόλαβα να το απολαύσω καθώς έφυγα δανεικός τον Γενάρη και παρόλο που η ομάδα βγήκε Ευρώπη δεν κατάφερε να παίξει. Τώρα όλα είναι διαφορετικά. Την ΑΕΚ την βλέπω ειδικά φέτος πολύ δυνατή και ενώ δεν έχουν σπαταληθεί μεγάλα ποσά για παίκτες, έχουν γίνει ορισμένες πολύ καλές κινήσεις με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που βοηθούν και το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν στην χώρα μας ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα όπως ο Αραούχο, ο Λιβάια. Τους βλέπεις και τους θαυμάζεις. Ο κόσμος είναι πιο κοντά στην ομάδα. Να μην πω ψέματα από την Γ΄εθνική και έπειτα οι φίλαθλοι βοηθούν την ομάδα. Φυσικά το νέο γήπεδο θα την απογειώσει. Είναι η χρονιά της πιστεύω. Το έδειξε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Έχει χαρακτήρα πλέον η ομάδα. Αυτό που μ’ αρέσει περισσότερο είναι ότι χρησιμοποιεί και Έλληνες ποδοσφαιριστές.  Διατηρήθηκε ο κορμός και προστέθηκαν και ορισμένοι ταλαντούχοι παίκτες. Πιστεύω μπορεί να καταφέρει η ΑΕΚ να πάρει το πρωτάθλημα. Και θα συνεχίζει να κτίζει. Αυτό δεν είναι μόνο θετικό για την ΑΕΚ αλλά και για το ποδόσφαιρό μας. Παλαιότερα το έπαιρνε μόνο μια ομάδα, όπως το έπαιρνε! Αυξάνεται και ο ανταγωνισμός.
  1. Πως βλέπεις να τελειώνει η χρονιά για την ΑΕΚ;
Η ομάδα διεκδικεί μέχρι στιγμής όλους τους στόχους. Δεν παρατάει κανέναν. Αν παρατηρήσεις δεν δίνει βαρύτητα μόνο στο πρωτάθλημα. Φαίνεται πως η ομάδα θέλει να παλέψει για όσο τον δυνατόν περισσότερα. Εγώ συγκεκριμένα πιστεύω πάρα πολύ στον προπονητή τον κ. Χιμένεθ. Έμαθα πολλά πράγματα εκείνους τους δύο μήνες που συνεργαστήκαμε μέχρι να φύγει από την ομάδα, γνωρίζω το έργο του και την δουλειά που κάνει. Η ΑΕΚ πρέπει να επενδύσει πάνω του και αυτό φάνηκε ήδη μόνο από το γεγονός που τον επανάφερε. Νομίζω με τον συγκεκριμένο προπονητή, μ’ αυτούς τους παίκτες και την κατάλληλη νοοτροπία, μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο. Θεωρώ πως είναι ευκαιρίας της φέτος. Νομίζω πως θα προκριθεί και στην Ευρώπη.
  1. Θεωρείς πως η ΑΕΚ θα χρειαστεί τον Ιανουάριο την προσθήκη και άλλων ποδοσφαιριστών;
Για μένα πρώτα απ’ όλα πρέπει να διατηρήσει αυτή την σοβαρότητα. Το πρωτάθλημα δεν κρίνεται στα ντέρμπι. Το πρωτάθλημα θα κριθεί  με ομάδες υποδεέστερες κατά κάποιο τρόπο να το πω έτσι. Αν θυμάστε καλά είχε χαθεί κάποτε πρωτάθλημα με τον Ιωνικό. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και ενίσχυσης μια ομάδας. Το δύστυχες είναι ότι υπάρχουν και πολλοί τραυματισμοί. Εγώ χάρηκα που είδα τον Τζανετόπουλο να αγωνίζεται στο Europa League, ήμασταν συμπαίκτες στην Γ’ εθνική, είναι ένα εξαιρετικό παιδί. Πιστεύω σ’ αυτόν τον παίκτη. Χαίρομαι που βλέπω να αγωνίζεται και ο Γαλανόπουλος. Πρέπει να δοθούν οι ευκαιρίες και σε νεαρά παιδιά για να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν στην ΑΕΚ. Ήδη πολλοί απ’ αυτούς τα έχουν καταφέρει περίφημα. Για μένα είναι κρίμα να πάρει παίκτες μόνο και μόνο για να πάρει. Αν είναι να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα κρίνει ο προπονητής ότι είναι ξεχωριστός και θα βοηθήσει άμεσα τότε ναι να πάρει. Το καλό με την ΑΕΚ είναι ότι κρατάει αυτόν τον Ελληνικό κορμό όπως προ είπα.  Βλέπουμε την αγωνιστική άνοδο του Μπακάκη, του Χριστοδουλόπουλου, οποίος διανύει μια από τις καλύτερες φάσεις της καριέρας του, ήρθε ο Κονέ, ο Μάνταλος ο αρχηγός. Όλοι αυτοί γνωρίζουν τι εστί ΑΕΚ, μερικοί «φάγανε» με το κουτάλι τη Β΄εθνική και αξίζουν να βρίσκονται εκεί.
  1. Έχεις αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες επαγγελματικές. Θέλω να μου εκμυστηρευτείς ποιος είναι ο παίκτης που σου έχει κάνει τρομερή εντύπωση.
Υπάρχουν πάρα πολλοί που μου προξενήσαν εντύπωση, όπως ο Λυμπε, ο Δέλλας. Αλλά επειδή έχω παίξει και στο εξωτερικό ο παίκτης που προκάλεσε τον θαυμασμό μου ήταν ο Χαβιέ Παστόρε που τώρα αγωνίζεται στην Παρί. Τον είχα δει τότε στην Παλέρμο. Είναι απίστευτος. Αν τώρα με ρωτούσες από την ΑΕΚ θα σου έλεγα τον Φαμπιάν Βάργκας τον Κολομβιανό. Είχε έρθει από την Αλμερία. Ήταν πολύ όμορφος ο τρόπος που έβλεπε το ποδόσφαιρο. Ήταν ένας άριστος επαγγελματίας. Εκτός από αυτούς που ανέφερα πιο πριν άριστοι επαγγελματίες επίσης ήταν και ο Καφές, ο Γεωργέας. Σε κέρδιζαν με τον χαρακτήρα τους, δεν μ’ έβλεπαν σαν τον μικρό που ήρθε στην ΑΕΚ αλλά σ’ έναν συμπαίκτη τους. Με θεωρούσαν ίσο. Την χρονιά που υποβιβαστήκαμε δεν είχαμε τέτοιους ηγέτες.
  1. Πιστεύεις πως οι νέες γενιές ποδοσφαιριστών τρέφουν τον ίδιο σεβασμό προς τους συμπαίκτες τους και δη τους μικρότερους;
Νομίζω πως λείπει αυτό το κομμάτι στην Ελλάδα. Παρατηρείς συνεχώς πηγαδάκια, όπως ξένοι-Έλληνες, μεγάλοι-μικροί. Αν δεν υπάρχουν αρχηγοί στις ομάδες χάνεται το μέτρο. Δεν κάνανε κάτι ξεχωριστό, με τον τρόπο τους σε κάνανε να σεβαστείς. Σου μιλούσαν και μόνο άκουγες, τώρα νομίζω έχει χαθεί λίγο αυτός ο σεβασμός ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Ίσως να φταίει που πολλά νέα παιδιά από το πουθενά αγωνίζονται στις επαγγελματικές κατηγορίες και σε συνδυασμό με το έλλειμα αρχηγών-προσωπικοτήτων χαλάει όλη αυτή η εικόνα.
  1. Θεωρείς πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βλάπτουν έναν ποδοσφαιριστή;
Οι ποδοσφαιριστές παρακολουθούν τα πάντα. Δεν γίνεται να αλλάξει αυτό. Είναι άνθρωποι και αυτοί και τα χρειάζονται. Απλά πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί διότι αποτελούν παράδειγμα για τα νέα παιδιά. Αν θυμάμαι καλά και στην ΑΕΚ όταν ήμουν τονιζόταν ιδιαίτερα αυτό το κομμάτι και στους εσωτερικούς κανονισμούς και στα πάντα! Προσοχή τι θα γράψεις για την ομάδα, πως θα το γράψεις, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αδικούνται και το δημοσιεύουν στα social media. Νομίζω όλο αυτό είναι θέμα διοίκησης και θέμα προπονητή πως θα το χειριστεί. Αλλά θεωρώ πως οι επαγγελματίες προσέχουν ξέρουν τι γίνεται.
  1. Έχεις αγωνιστεί στην Ά εθνική με την ΑΕΚ έχεις πάρει και μια γεύση από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Ιταλία. Βλέπεις το Ελληνικό ποδόσφαιρο να ανεβαίνει; Για παράδειγμα μια ομάδα που έχει σοβαρά οικονομικά ζητήματα είναι ο Παναθηναϊκός.
Κοίτα να δεις, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι όπως και οι κοινωνίας μας. Το έχει χτυπήσει η οικονομική κρίση, υπάρχουν παντού προβλήματα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τον φυσικό ηγέτη όπως η ΑΕΚ έχει για παράδειγμα τον κ. Μελισσανίδη. Νομίζω πως αν δεν βρεθεί  στην πορεία ένας τέτοιος ηγέτης, θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός θα κάνει το ίδιο βήμα με την ΑΕΚ. Βλέπω τον Ηρακλή, τον ΌΦΗ, τον Άρη, όλες αυτές οι ομάδες έχουν σοβαρά προβλήματα δεν ξέρω πως θα ανταπεξέλθουν. Αλλά στη χώρα μας με μεγάλη ευκολία λέμε μια ομάδα ότι διαλύεται και μετά ανεβαίνει. Στο εξωτερικό δεν είναι έτσι ακριβώς. Επειδή έζησα στην Ιταλία είδα τι συνέβη με την Πάρμα που είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και οι άλλες 17 ομάδες, με πρωτοβουλία του Μπουφόν και άλλων ποδοσφαιριστών, δώσανε χρήματα στην Πάρμα ούτως ώστε να μην εγκαταλείψει το πρωτάθλημα. Το συγκεκριμένο είναι απίθανο να γίνει στην Ελλάδα.
  1. Στην Ελλάδα θα φτάσουμε ποτέ στο σημείο να απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο χωρίς τα διάφορα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα πολλές φορές;
Απέχουμε έτη φωτός από αυτές τις χώρες. Δεν μπαίνω στην διαδικασία σύγκρισης. Εγώ προσωπικά σαν Σωκράτης θα ήθελα να συγχαρώ τους φιλάθλους του Πανιωνίου και του Απόλλωνα που παρακολούθησαν τον αγώνα των ομάδων τους μαζί, στην ίδια κερκίδα. Χάρηκα ιδιαίτερα γιατί έχω ξεκινήσει από τον Απόλλωνα και κρατάω επαφές με τους ανθρώπους εκεί. Αυτό δεν το έχω ζήσει ακόμα και έχω φτάσει στα 25. Δε βλέπουμε το ποδόσφαιρο σαν μέσο διασκέδασης. Βλέπω για παράδειγμα κάποιους πανηγυρισμούς εδώ ποδοσφαιριστών που δεν τιμωρούνται με τίποτα, ενώ στο εξωτερικό οι ποδοσφαιριστές τιμωρούνται με πρόστιμο και έως 4 αγωνιστικές. Υπάρχει ατιμωρησία γενικότερα.

Τέλος θα ήθελα να δώσεις το δικό σου μήνυμα στο κόσμο της ΑΕΚ, μιας και που υπήρξες και συ κομμάτι αυτής της ομάδας.
Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ υγεία, η υγεία είναι το πάν! Στο κόσμο της ΑΕΚ ένα πράγμα θέλω να πω: Να είναι πάντα κοντά στην ομάδα και να την βοηθάει. Η ΑΕΚ είναι πολύ ιστορική ομάδα. Ο κόσμος οφείλει να την ακολουθεί, ιδιαίτερα τώρα που γίνεται μια παραπάνω προσπάθεια. Για να κατακτήσει τίτλους η ΑΕΚ πρέπει να γίνει και το καινούριο μας γήπεδο. Αυτή είναι μια πονεμένη ιστορία, πρέπει να έχουμε το δικό μας σπίτι. Η ομάδα με δικό της γήπεδο έχει άλλη δυναμική. Πέρασα τις προάλλες από την Ν. Φιλαδέλφεια και ένιωσα περίεργα. Την Ν. Φιλαδέλφεια την πρόλαβα μικρός, δεν την έζησα όπως πρέπει. Υπομονή να δείξει ο κόσμος θα γίνει το γήπεδο, δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να βλάψουν τον σύλλογο. Ευτυχώς οι πλειοψηφία αγαπάει και πονάει την ομάδα. Εγώ στη Γ’ Εθνική έπαιξα με περισσότερο κόσμο απ’ ότι αγωνίστηκα στην Super League. Ευτυχώς στην ΑΕΚ υπάρχει ένα ηχηρό όνομα και δεν είναι άλλο από του κ. Μελισσανίδη. Η ΑΕΚ ακόμα δεν έχει φτάσει εκεί που της αξίζει, η ΑΕΚ πρέπει να κατακτήσει, αυτή είναι η αξία της ΑΕΚ, να κατακτά!
Επιμέλεια: Θανάσης Παρασχούδης
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΚΙ Ο ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ
Ιαν 25, 2015
TSOYKALAS SOKRATIS GOAL
(21-12-2013, ο Σωκράτης Τσουκαλάς πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε με τα χρώματα της ΑΕΚ κόντρα στην Κηφισιά) 
Στα κόκκινα ντύνεται κι ο Σωκράτης Τσουκαλάς που αποτελεί το 4ο μεταγραφικό απόκτημα του Πανσερραϊκού, στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. 
Οι Διοικούντες του Πανσερραϊκού μετά την επιστροφή των Κόκκινων στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, βλέπουν μόνο το νήμα του τερματισμού και αυτό θέλουν να περάσουν και στους φιλάθλους των Λιονταριών ενόψει και του δύσκολου εκτός έδρας παιχνιδιού στη γειτονική Δράμα με την τοπική Δόξα την ερχόμενη Τετάρτη 28/1 – 16:00.
Αυτό ακριβώς δείχνει και η απόκτηση του 23χρονου, Σωκράτη Τσουκαλά, ενός ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σαν πλάγιος αμυντικός αλλά και σαν μέσος. Έχει αγωνιστεί στη Super League, με την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του ήταν η συμμετοχή του ως βασικού στην ενδεκάδα της ΑΕΚ στο μεγάλο διπλό που πήρε η ΑΕΚ στο Στουρμ Γκρατς, με 3-1, στις 14-12-2011, για το θεσμό του Europa League, σε ηλικία μόλις 19 ετών.
Ο Σωκράτης Τσουκαλάς ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΑΟ Περιστερίου, όπου κλήθηκε στην μικτή, κι έπαιξε στον τελικό το 2010. Από εκείνο το παιχνίδι και μετά, ο Σωκράτης Τσουκαλάς ζει το «όνειρο» του. παίρνει μεταγραφή στο Παλέρμο για την Κ 20(10-11) και στις 1 Ιουλίου του 2011 γυρίζει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Δίνεται δανεικός στον Απόλλωνα Σμύρνης (9 παιχνίδια Super League), ενώ το 12-13 επιστρέφει στην ΑΕΚ και παίζει 7 παιχνίδια(Super League). 
Το 2013-14 αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική με την ΑΕΚ(13 συμ. – 1 γκολ), ενώ το φετινό Σεπτέμβριο μεταγράφηκε στο Φωκικό, απ’ όπου αποκτήθηκε από τον Πανσερραϊκό.
Με την απόκτηση του Σωκράτη Τσουκαλά οι Διοικούντες του Πανσερραϊκού ανεβάζουν ψηλά τον πήχυ και μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας δεν θα σταματήσουν εδώ, αφού ετοιμάζουν μια μεταγραφική κίνηση η οποία θα προκαλέσει αίσθηση.










ΣωκράτηςΤσουκαλάς.

Ο Τσουκαλάς ήταν μία από τις «εκπλήξεις» του Λίνεν κατά την περυσινή περίοδο. Τον συμπεριέλαβε στο ρόστερ της ομάδας μετά την απομάκρυνση του Βαγγέλη Βλάχου που δεν τον υπολόγιζε και σίγουρα δικαίωσε τον Γερμανό τεχνικό, δείχνοντας καλά στοιχεία όσον αφορά τα αμυντικά του καθήκοντα. Ανταποκρινόμενος τις περισσότερες των περιπτώσεων σε αυτά που του ζητούσε ο προπονητής του. Να κρατάει την θέση του και να μην δημιουργούνται προβλήματα από την πλευρά του. Χωρίς ωστόσο να συμμετέχει ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Και αυτή η λεπτομέρεια φάνηκε και φέτος. Ο νεαρός μπακ, δεν βοηθούσε στο δημιουργικό κομμάτι όσο ήθελε ο Δέλλας και αυτό είχε ως συνέπεια να απωλέσει την φανέλα βασικού. Ομως φαίνεται πως ο πρώην παίκτης της Παλέρμο δεν το έβαλε κάτω… το πάλεψε, ξανακέρδισε την εμπιστοσύνη του Τράι και στο παιχνίδι με την Κηφισιά ήταν σίγουρα από τους κορυφαίους.